Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Kirjoittaja: Virkeän Voinnin asiakas Eeva

Minulla oli ilo osallistua Virkeän Voinnin järjestämään hyvinvointiviikonloppuun Lempäälässä 24.-25.4.2021. Viikonloppuun kuului rauhallinen joogapatikka keväisessä metsässä, lempeästi liikuttava joogatunti sisätiloissa sekä erityisen hienona kokemuksena mieleen jäänyt sointumaljarentoutus sunnuntain päätteeksi. Sain testata myös majoittumista Virkeän Voinnin tiloissa, omakotitalossa lempääläisen kansallismaiseman keskellä.

Päivä alkoi ohjatulla joogapatikalla pienessä ryhmässä. Parisen tuntia kestäneellä rauhallisella kävelyllä oli runsaasti aikaa ja tilaa aistia keväisen metsän ääniä, värejä ja tuoksuja. Patikoinnin lomassa pysähdyimme muutaman kerran tekemään hengitys- ja liikkuvuusharjoituksia, jotka avasivat ja rauhoittivat sekä kehoa että mieltä ja saivat nauttimaan metsässä liikkumisesta entistä enemmän. Hengitysharjoitusten tekeminen metsän happirikkaassa ilmassa on hyvin erilainen kokemus kuin suljetussa joogasalissa tai muuten sisätiloissa. Keuhkot saavat ekstrahyvän huuhtelun, ja ajatuksetkin tuntuvat kirkastuvan.

Osallistuin sekä lauantain että sunnuntain patikoille, jotka olivat reiteiltään hiukan erilaisia. Metsä oli upeaa joka puolella, mutta sunnuntain reitti oli ehkä suosikkini. Kumpuileva sammaleinen maasto toi elävästi mieleen yhden lapsuuden suosikkikirjoistani, tamperelaisen Aili Somersalon klassikkosadun Mestaritontun seikkailut. Satumetsän vaikutelmaa vahvistivat vihreänsiniset metsälammet. Kostean maan ja kevätsateen tuoksussa pystyi helposti kuvittelemaan olevansa sadun Suosaarella asuvan noita Sammaleisen kotimaisemissa.

Patikkaan sisältyi myös teehetki sekä venyttelytuokio järven rannalla, josta siirryimme sisätiloihin joogamatoille. Lempeä mutta liikkuva, rauhallisesti etenevä jooga täydensi liikunnallisen hyvinvointipäivän. Maisemat joogasalina toimineen tilan ikkunasta olivat myös poikkeuksellisen hienot ja tunnelmaan sopivat: järvenrantaa ja avaraa peltoa, suojeltua kansallismaisemaa.

Sunnuntaina päivän päätteeksi oli mahdollisuus nauttia vielä tunnin kestävästä sointumaljarentoutuksesta. Kokemus oli itselleni täysin uusi. Rauhallinen joogaharjoitus toimi hienosti sointumaljarentouksen alla, keho ja mieli tuntuivat olevan sopivasti virittyneitä äänikylvyn vastaanottamiseen. Kokonaisuutena ihanan rentouttavan viikonlopun jälkeen tuntui kuin olisi ollut pidemmälläkin matkalla.

Suositellut julkaisut