Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Monipuolinen ruokavalio pitää sisällään paljon kasviksia: värikkäitä hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja marjoja. Kasvisten saantisuositus on vähintään 500 g päivässä. Sen mukaisesti syö naisista 22% ja miehistä 14%.* Ideaalia olisi popsia kasviksia viisi kertaa päivässä ja viidestä eri väriryhmästä. Miksi? Koska kasvisten väriaineet toimivat terveytemme tärkeinä ylläpitäjnä. Ne työskentelevät kehossamme antioksidantteina yhteistyössä kivennäisaineiden ja vitamiinien kanssa. Kasvikset turvaavat niin ikään riittävän kuidunsaannin. Lisäksi monipuolisessa ruokavaliossa rasva tulisi saada ensisijaisesti kasvikunnan lähteistä, kuten öljyistä ja pähkinöistä.
*terveyskirjasto.fi

Terveellistä värisuoraa

Punaiset kasvikset sisältävät karotenoideja, joista tunnetuin lienee lykopeeni. Se on antioksidantti, joka ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia hapetusvaurioita kehossa.

PANOSTA PUNAISEEN ja panostat vastustuskykyysi.


Vihreät kasvikset sisältävät runsaasti mm. rautaa ja indolihappoa, jotka ovat niinikään terveyttä edistäviä ja parantavat myös luuston kuntoa. Erittäin tehokkaita ovat rosmariinihappo ja merilevä edesauttaen elimistön aineenvaihduntaa. Näin saadaan energiaa ja rakennusaineita kehon käyttöön.

VALITSE VIHREÄÄ ja vaikutat positiivisesti maksasi toimintaan.


Keltaisesta väristä saa C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Siinä on myös karotenoidipigmentti luteiinia, jota elimistö ei pysty itse tuottamaan, joten sitä täytyy saada ravinnosta. Sen keltainen väri suojaa silmän verkkokalvoa haitalliselta siniseltä valolta ja UV-säteilyltä.

OSTA ORANSSIA & KELTAISTA ihosi, näkökykysi ja limakalvojesi vahvistamiseksi.


Vaaleista kasviksista tutuimpia lienevät sipulikasvit. Niissä on tehokkaita flavonoideja kuten allisiini ja kversetiini. Ne auttavat kollageenin muodostumisessa ehkäisten luukatoa. Ne torjuvat lisäksi viruksia ja bakteereja. Sienet ja myös jotkut kaalikasvit kuuluvat tähän valkoiseen tai pikemminkin vaaleiden kasvisten ryhmään. 

VOIMAANNU VALKOISESTA luustosi hyväksi.


Purppuran ja sinisen värisävyt ovat antosyaaneja, joista monet ovat myös flavonoideja. Ne suojaavat hermosolujamme, parantavat muistia ja tukevat verenkiertojärjestelmäämme. Tutuimpia lienevät mustikat ja mustaherukat, jotka sisältävät myös runsaasti C-vitamiinia. Lehtikaalia saa nykyisin tumman vihreän lisäksi myös violetin sävyisenä. 

VIRKISTY VIOLETILLA ja vaikuta aivojesi hyvinvointiin.

Hyvinvointituotteet hoitohuoneelta

Aina ei ole helppoa sisällyttää kaikkien väriryhmien ravintoaineita monipuolisesti päivittäiseen ruokavalioon. Laadukkaita hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä ei aina ole tarjolla, tai niitä kaikkia ei aina edes ehdi hankkia ja latoa lautaselle useita kertoja päivässä. 

Jos pitkän talven jälkeen väsyttää eikä väsymyksen taustalla ole mitään sairautta, laadukas ja turvallinen monivitamiini voi auttaa korjaamaan mahdolliset kasvipohjaisten ravintoaineiden puutteet ja jaksamaan arjessa paremmin. Useimmalla meistä on käsitys, että syömme ravitsemussuositusten mukaisesti. Mutta tosiasiassa niin tekee vain noin 20 prosenttia meistä suomalaisista.* Tämän vuoksi tarjoan asiakkailleni laadukkaita hyvinvointituotteita hoitohuoneellani. Tuotteiden ainesosat saadaan vastuullisilta kestävän viljelyn tiloilta eivätkä ne sisällä keinotekoisia makeutus-, väri-, maku- tai säilöntäaineita. Hyvinvointituotteita ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Tarkoituksena on ruokavalion täydentäminen. Lisätiedot hoitohuoneelta ja
https://virkeavointi.fi/hyvinvointituotteita-12-asiakasalennuksella/
*FinRavinto-tutkimus – THL

Suositellut julkaisut