Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen (lue lisää).
Hieronnalla pyritään ehkäisemään ja helpottamaan lihaskireyksiä sekä niistä mahdollisesti aiheutuvia kiputiloja.

Tarjoan klassista hierontaa, urheiluhierontaa, purentalihasten hierontaa, dry needlingiä eli kuivaneulausta, hemmotteluhierontaa sekä lymfahierontaa. Hierontatyöni perustuu asiakkaalta saamaani luottamukseen ja tätä kunnioittaen tavoitteena on aina yksilöllinen hoitaminen. Jokainen hoitokerta on ainutlaatuinen, ja asiakas hoidon keskiössä.

Klassinen hieronta

Hieronta kohdistuu pehmytkudoksiin: ihokudokseen ja jänteisiin sekä välillisesti niveliin. Hieronnalla pyritään vaikuttamaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloihin ja vaivoihin. Hieronta voi toimia myös ennaltaehkäisevänä hoitona sekä rentouttavana hoitomuotona.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta vastaa perusotteiltaan klassista hierontaa, mutta siinä otetaan huomioon myös mm. urheilijan laji sekä harjoituskausi. Hieronnan päätarkoitus on lisätä harjoitus- ja kilpailutehoa. Urheiluhieronta palvelee myös aktiiviliikkujia ja henkilöitä, jotka liikkuvat tavoitteellisesti omissa lajeissaan.

Purentalihasten hieronta

Purennan toimintahäiriöt ovat erittäin yleisiä. Käytämme purentaelintä usein ja monin eri tavoin, nuolaisemisesta nielaisemiseen. Nielaisemme esimerkiksi noin 2000 kertaa vuorokaudessa. Lisäksi aivastamme, nauramme, vihellämme, syljemme, ja valitettavasti joskus myös oksennamme. Kaikki nuo toiminnot ja lukuisat muut ovat purentaelimen toimialaa. Pään, kaulan ja niskan alueen lihakset osallistuvat purentaelimen toimintoihin. Ja kun vielä liian usein toimimme myös paineen alla, kiireisinä ja stressaantuneina, purentaelin on kovilla ja alttiina kireyksille.

Toimintamuotoja on siis runsaasti, mutta niin on oireitakin:

  • kasvojen, niskan ja pään alueen arkuus ja puutuneisuus
  • otsan ja ohimon päänsärky
  • tuntemukset korvan alueella, kuten ”korva lukossa”, tinnitus, kipuilu
  • kaulan alueen oireet kuten ”pala kurkussa”, puhevaikeudet, yskä ja käheys
  • monenlaiset tuntemukset suun sisällä, kuten hampaiden arkuus tai kuiva/polttava tunne suussa
  • huimaus, lievät näkemisen häiriöt, kipua silmän takana, valonarkuus ja verestys silmissä

TMD, tempomandipular disorders, eli purentaelimistön toimintahäiriöt on yhteisnimitys mainituille leukanivelten, purentalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Kiputilat ja toimintahäiriöt on tietysti ensisijaisesti selvitettävä lääkäri- ja hammaslääkärikäynnillä. Yhtenä mahdollisena hoitomuotona on purentakisko, joka auttaa purentalihaksia rentoutumaan ja suojaa hampaita narskuttelun aiheuttamalta kulumiselta. Purentalihasten hieronnalla voidaan myös saada purentalihakset tilapäisesti rennoiksi. Ja hyvänä lisänä on itse tehty purentalihasten hieronta ja venyttely. Harjoituksia voi tehdä esim. heti aamulla hampaiden pesun jälkeen ja illalla ennen nukkumaan menoa. Lue lisää blogista.

Dry needling

Dry needling eli kuivaneulaus perustuu länsimaisen lääketieteen anatomisiin ja neurofysiologisiin periaatteisiin. Sillä voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelin vaivoja, joihin liittyy kipua, lihasjännitystä, liikerajoitusta. Ja sillä voidaan hoitaa myös hermostoa.

Hoidossa akupunktioneula ohjataan lihaksen sisään tai sen pinnalliseen kerrokseen/faskiaan. Dry needling on siis ihon alle ulottuva hoitomuoto, joka edellyttää huolellista työskentelyä hoitokomplikaatioiden välttämiseksi. Hoitomuoto on Suomessa vielä aika uusi, mutta maailmalla erittäin paljon käytetty ja tunnistettu. Lue lisää blogista.

Hemmotteluhieronta

Hemmotteluhieronta voi olla kuumakivihierontaa, intialaista päähierontaa tai niiden yhdistelmää klassisen hieronnan kera. Se voi rentouttaa, vähentää jännittyneisyyttä ja stressiä sekä lisätä yleistä hyvän olon tunnetta. Lue kuumakivihieronnasta!

Lymfahieronta

Lymfahieronta ylläpitää ja edistää elimistön nestekiertoa ja näin poistaa turvotusta kehosta. Se vähentää kudospainetta ja näin helpottaa kipua sekä parantaa liikkuvuutta. 

Lymfa myös rentouttaa ja rauhoittaa kehoa vaikuttamalla parasympaattiseen hermostoon, ja näin vähentää stressiä. 

Manuaalinen lymfahieronta aloitetaan soliskuoppien ja niskan käsittelyllä. Hoito sisältää aina esikäsittelyä ja peruskäsittelyä sekä alku- ja loppusivelyitä kehon eri alueilla oireista riippuen. Tilanteita, jolloin lymfahieronta koetaan tarpeelliseksi mm. polvi- ja lonkkaleikkaus, arpikudosvammojen jälkihoito, stressi. Lue lisää blogista.

Tutustu hinnastoon.


Mä löysin Irman sattumalta syksyllä, kun kiireet töissä ja stressi painoi niin, että olin saanut itseni ihan jäätävään jumiin. Meillä toimi hommat just niin kuin pitää ja olen käynyt siitä asti joka kuukausi. Irma tietää tasan mitä tekee.

Jenni
28 v, S-päällikkö, Pirkanmaan Osuuskauppa
niska- ja hartiajumit