Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Naura ääneen
Nauru vapauttaa kehossa endorfiinit, saa sinut virkeäksi ja piristyneeksi. Vastustuskyky vahvistuu, masennusriski pienenee, tekee sydämellekin hyvää. Jos ei ole just kaveria, naura yksin. Ei haittaa, vaikka saisit kylähullun maineen, onpahan ainakin puheenaihetta.

Liiku
Liike on lääke, kaikki liikunta on kotiinpäin. Vierivä kivi ei sammaloidu. Kun väsyttää, kokeile reipasta liikuntaa 5-10 minuuttia tehokkaasti. Hae puolisosi tanssiin ex tempore tai heilu yksin.

Kokeile hierontaa
Hiero sormenpäillä rauhallista ympyrää ohimoilla, otsalla ja päälaella pari minuuttia. Hiero etusormen ja peukalon välissä korvannipukoitasi minuutin ajan. Aseta etusormesi korviesi taakse, paina 10 sekuntia, pidä tauko ja toista.

Nauti tuoksuista
Tietyt tuoksut auttavat meitä keskittymään ja tietyt tuovat energiaa. Kokeile esim. sitrushedelmiä. Hengitä syvään sitruunan-, greipin-, appelsiinin-, tai limenlohkoa. Ennen kuin siemailet piparminttu- tai rosmariiniteetä, nauti aromit ensin nenän kautta.

Juo vettä
Ei ole yllätys, että iltapäivän nuukahduksen yleisin syy on nestehukka. Mitä vähemmän kehossasi on vettä, sitä vähemmän verenkierrossasi on happea. Siis kokeile lasillista puhdasta vettä ensin! Siis ennen sitä iltapäiväkahvia. Vesi toimii usein paremmin.

Hellitä hetkeksi
Pidä mikrotauko: venyttele, pysähdy ja ihaile kaunista kulttuurimaisemaa, laita silmät kiinni ja mietiskele, joogaa, ota vartin nokoset, mene metsään riippumattoon… Mikä just sinun mielesi hellittää hetkeksi?

Välipalat
Ateriavälejä ei kannata venyttää turhan pitkiksi. Nauti laadukkaita välipaloja aterioiden välissä pari kertaa päivässä. Proteiinipitoiset ovat parhaita energian ja vireyden ylläpitäjiä.

Kuuntele musiikkia
Helppo tapa saada lisäenergiaa on kuunnella lempimusiikkiaan. Mikä on sinun ”trigger” kappaleesi?

Hyvä ryhti
Asento ja asenne ratkaisevat paljon. Jos asento on kumara, kylkiluut pusertuvat, happi kulkee huonommin ja aivoihin virtaava happi vähenee. Asentomme kielii usein muille myös asenteemme.

Suositellut julkaisut