Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Juttu Nurmen kylälehdessä loppuvuodesta 2020. Nurmen kyläyhdistys ry julkaisee kylälehteä neljä kertaa vuodessa.

Lahdenkylässä uimarannan kohdalla vanhan roosan värisessä talossa sijaitsee piskuinen hoitohuone nimeltään Virkeä Vointi, joka tarjoaa hieronta- ja hyvinvointipalveluja. Yrittäjänä toimii jo toistakymmentä vuotta hierojana työskennellyt Irma Kuusirati. Hänen ”punaisena lankanaan” on tarjota asiakkaille asiantuntevaa ja yksilöllistä hoitoa sekä tietoa kehon kokonaisvaltaisesta hyvin voinnista. Tavoitteena kivuttomampi ja toiminnallisempi sekä virkeämpi ja laadukkaampi arki.

”Mielenkiinto ihmiskehoa ja sen hoitomahdollisuuksia kohtaan syntyi jo varhain oman ja perheen liikuntaharrastusten myötä. Vuonna 2008 hain opintovapaata, valmistuin hierojaksi ja toteutin näin yhden nuoruuden haaveistani. Hierojan työstä ajattelen, että se on ihmisten kokonaisvaltaista ja läsnä olevaa hoitamista. Minulle tärkeää on, että voin paneutua yhden ihmisen vaivaan tai ongelmaan kerrallaan rauhassa ilman kiirettä. Tässä työssä inspiroi myös se, että ei ole koskaan valmis. Haluan ylläpitää ja kehittää ammattitaitoani jatkuvasti. Lisäksi koen tarpeelliseksi seurata alan kehitys-, julkaisu- ja tutkimustoimintaa.

Viimeksi olen perehtynyt purennan toimintahäiriöihin purentalihasten käsittelytekniikkakursseilla. TMD, tempomandipular disorders, eli purentaelimistön toimintahäiriöt, on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Klassisen hieronnan ohella erikoisosaamistani ovat mm. kivunlievitys (triggerpisteet, myofascia, tens-hoito jne.), nivelmobilisaatio, urheiluhieronta. Näitä kaikkia yhdessä ja erikseen syntyy yksilöllinen hoitotapahtuma. Tältä syksyltä siirtyivät koronan vuoksi ensi vuodelle kivun jatko-opinnot sekä dry needling-kurssi.

Ajatus ”lopullisesta” yrittäjyydestä kasvoi mielessäni pikkuhiljaa. Valmistumisen jälkeen aloin heti toimia hierojayrittäjänä ja vesiliikunnan ohjauksia jatkoin niin ikään yrittäjänä palkkatyön ohessa. Mutta kymmenen vuotta kuitenkin vierähti vielä palkkatyössä ennen lopullista päätöstä. Vuonna 2018 irtisanouduin matkailualalta lopullisesti pitkän ja monipuolisen uran jälkeen. Nyt oli aika keskittyä täysin omaan liiketoimintaan, hierojan erikoisammattitutkintoon yrittäjän oppisopimuksella sekä hierojana työskentelyyn. Irtiotto mahdollisti myöhemmin myös sen, että pystyin olemaan jo edesmenneen äitini omaishoitajana. (Nyt kun aikaa on kulunut tuosta irtiotosta tasan kaksi vuotta, voin vaan todeta, että se on ollut yksi parhaimmista päätöksistäni. Elän näköistäni elämää, itselleni merkityksellistä ja laadukasta arkea, upeissa Nurmen kulttuurimaisemissa, vesistön ja metsän välissä. Sitä toivon ihan kaikille, että he löytäisivät sen juuri heille sopivan, oman laadukkaan arkensa omassa rakkaassa ympäristössään.)

Olen kiitollinen jokaisesta kanta-asiakkaasta ja uudesta asiakkaasta, joka saapuu Virkeään Vointiin. Omassa mielessä Lahdenkylä voi joskus sijaita vähän syrjässä, mutta asiakaspalautteesta löytyy usein maininta ”Ihanaa kun ei ole parkkiongelmaa”, ”Kaunista ja ihanan rauhallista”, ”Sopivasti ajoreitin varrella”. Monet ovatkin kehuneet kylämme maisemia, sanovat voimaantuneensa hoidon lisäksi myös niistä. Monen asiakkaan olenkin lähettänyt Lahdenkylän uimarantaan istumaan hetkeksi hieronnan päätteeksi tai ehdottanut lyhyttä kävelyä kylänraitilla ennen hierontaa. Tänä syksynä Virkeä Vointi on myös järjestänyt erilaisia kursseja lähimaisemissa. On ollut rentoutuskursseja, joogapatikointia sekä purentalihasten hierontakursseja. Palaute on ollut kiitettävää, joten niitä tullaan kehittämään ja järjestämään jatkossakin. Mm. syksyinen joogapatikka tullaan järjestämään neljänä vuodenaikana, siis myös talvella, keväällä ja kesällä. Pienryhmät ulkoilmassa ovat turvallisia myös näin korona-aikaan.

Hierojan ammattitaitoon kuuluu myös oman rajallisuuden ymmärtäminen. Minulle tullaan välillä lääkärin, hammaslääkärin tai fysioterapeutin lähettäminä. Samoin minä ehdotan tarpeen tullen asiakkaalle käyntiä työ-terveyslääkärillä, OMT-fysioterapeutilla tai esim. osteopaatilla. Joiltain asiakkailta saamani palautteen ”En ole koskaan ollut tällaisessa hieronnassa”, otan aina vastaan positiivisessa merkityksessä.”

Virkeän Voinnin hoitohuone sijaitsee tarkalleen ottaen osoitteessa Lahdenkyläntie 94. Hoitohuoneeseen on talonpäädystä oma sisäänkäynti, johon johtaa portaat ja myös liuska liikuntaesteisille. Ajanvaraus toimii perinteisesti puhelimitse, p. 040 730 9267 ja Timman kautta.

Palveluina klassinen hieronta, urheiluhieronta, hemmotteluhieronnat, kasvo- ja vartalohoidot, hyvinvointiohjaukset, laadukkaat kauneus- ja hyvinvointituotteet.

Yrittäjän kestosuosikki: uinti, kilpauinti, myös avannossa.

Uutuus suosikki: puuentisöinti, työn alla renginkaappi, joka etenee hitaasti, mutta varmasti, hämäläisittäin.

Suositellut julkaisut