Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Kevät tuli kohisten vain muutamassa päivässä. Hankikannoille piti heittää hyvästit ja saimme toivottaa huhtikuun tervetulleeksi huikean auringonvalon saattelemana.

Tuntuu, että kaikki kurkottavat näin keväällä kohti aurinkoa. Pienet vihertaimet ikkunalaudalla ja muuttolinnut peltojen yllä. Tee sinäkin niin! Pysähdy kävelylenkin lomassa aika ajoin ja venyttele käsiä kohti taivasta, hengittele rauhassa tunnustellen raikasta ilmaa sieraimissa ja keuhkoissa, sulje silmät ja nauti auringon lämmöstä poskipäillä – parasympaattinen hermosto tykkää.

Valon määrän lisääntyessä meistä useimmilla myös liikunnan määrä lisääntyy. Jos hyvin käy, saattaa löytyä itselle jopa uusi liikuntalaji. Kuntoilutaustasta riippuen uusi laji kannattaa aloittaa kuitenkin maltillisesti. Yksipuolinen ja liian kova harjoittelu aiheuttaa lihaskipuja ja rasitusvammoja. Ja niiden vuoksi uuden liikuntalajin tuoma innostus saattaa jopa lopahtaa. Verryttele, mutta älä venytä liikaa. Liian pitkät venyttelyt heti liikunnan jälkeen voivat hidastaa palautumista. Kevyt verryttely liikunnan jälkeen poistaa kehosta kuona-aineita ja aloittaa palautumisen. Kokeile pyöritteleviä liikkeitä, lyhyitä venytyksiä, kylmää suihkua tai avannossa pulahtamista tai lihasten itsehierontaa. Mikäli kuitenkin koet, että tarvitset lihashuollon ammattilaista, silloin kun kehosi on keväthuollon tarpeessa, voit varata ajan hierontaan. Yhdessä voimme myös katsoa sinulle yksilöllisesti sopivat perusvenyttelyt. varaa.timma.fi/irmakuusirativirkeavointi

Kaikille liikunta ei ole mielekästä, eikä sen tarvitse sitä ollakaan. Jos kuitenkin haluat haastaa itseäsi uudistumaan liikunnan saralla, tässä muutama perusvinkki.

 • Lisää päiväohjelmaasi ennen lounas- tai päivällisaikaa lyhyt happihyppely.
 • Jätä auto kauemmaksi kauppakeskuksen ovista.
 • Jää bussista pari pysäkkiä aikaisemmin pois ja kävely loppumatka.
 • Unohda hissi ja kuntoile portaat.
 • Tanssi kotihommien lomassa. Tanssi ja laula kokatessa.
 • Sovi kännykkälenkki hyvän ystävän kanssa.
 • Lähde perheen kanssa eväsretkelle pyöräillen tai patikoiden.

Kaikenlainen liikunta on kotiinpäin ja parista minuutistakin on hyötyä.

Monelle kevät merkitsee myös uudistumisen, puhdistumisen ja keventämisen aikaa. Saattaa löytyä intoa karistaa muutama talvella kertynyt lisäkilo vyötäröltä.

Jo muutaman kilon painonpudotuksella on valtavasti terveyshyötyjä. Esim. 10 % laihtuminen pienentää diabetes-sairastumisriskiä 80 %. Ravitseva ruoka, säännöllinen ateriarytmi, maltillinen päivittäinen liikunta, nesteytys sekä riittävä lepo ovat keinoja ylläpitää pitkän aikavälin painonhallintaa. Mikäli haluat kuulla lisää aiheesta, voit varata ajan henkilökohtaiseen esittelyyn.


Irman Hyvinvointipuodista laadukkaaseen kehonhuoltoon

KEVÄTALE -20 % ajalla 1.-30.4.2021

 • Magnesium 
  Magnesium edistää hermoston ja lihasten normaalia toimintaa. Tämä kivennäisaine auttaa myös vähentämään väsymystä. Virkistävä sitruunan maku. 
 • Sinkki
  Immuunipuolustuksen ylläpitäjä. Annospussissa on 10 mg sinkkiä, 100% päivittäisestä saantisuosituksesta, joten voit olla varma tämän tärkeän kivennäisaineen päivittäisestä saannista. Appelsiinin ja sitruunan makuinen sinkkirae sulaa suuhun. 
 • C Plus
  Tukee immuunipuolustusta sekä ihon hyvinvointia. Hitaasti ja tasaisesti kehoon vapautuva koostumus.  
 • Cal Mag D Plus 
  Elintärkeiden toimintojen ylläpitämiseksi, luuston ja hampaiden hyvinvointiin.  D-vitamiini edistää kalsiumin normaalia imeytymistä.
 • Glukosamiini
  Glukosamiini osallistuu nivelten ruston aineenvaihduntaan. Se lievittää nivelrikon oireita ja saattaa hidastaa nivelten kulumista.
 • Elektrolyyttijuoma
  Tehostaa veden imeytymistä, ehkäisee nestehukkaa ja parantaa kestävyyttä. Hyvänmakuinen appelsiini-lime 
 • Kasvisproteiinijauhe 
  Vegaaninen kasvipohjainen proteiinijauhe. Terveellinen vaihtoehto proteeinin lisäämiseksi ruokavalioon. Mm. kasvissyöjille, vegaaneille tai muille, jotka noudattavat erikoisruokavaliota, jolloin ravinnosta ei välttämättä saa tarvittavaa proteiinimäärää. 

Suositellut julkaisut