Matkapuhelin

040 730 9267

Sähköposti

irma.kuusirati@gmail.com

Uutisointi kertoo, että puolet työikäisistä ei palaudu riittävästi. Tekemistä on liikaa sekä työssä että kotona, ja arjen tahti on kiivas. Ihmisillä on tarve olla kiireinen. Pahimmillaan on kiire olla kiireinen, lopputuloksena stressi ja uupumus.

On hyvä selvittää, mitä työ juuri minulle merkitsee, miksi teen mitä teen, koenko itseni merkitykselliseksi työssäni. Syy saattaa vuosien varrella kadota tai tunne hiipua tai sitten ei vaan ole tullut pohtineeksi. Huipputilanne on, jos saa tehdä itselleen merkityksellistä työtä. Mutta epämukavaakin työtä sietää, jos pitää itsestään huolta.

Elämässä täytyy tietysti olla muitakin arvoja kuin työ. Vaikka tykkää työstään ja kokee sen merkitykselliseksi, on syytä miettiä kivoja, omannäköisiä juttuja vastapainoksi työlleen. Raivata niille aikaa kalenterista – riittävän usein ja säännöllisesti. Ja järjestää ja turvata arkensa niin, että omille jutuille on aikaa tulevaisuudessakin. Näin aikaa jää varmasti myös rentoutumiselle ja toivon mukaan myös riittävälle unelle. Palautuminen onnistuu siis parhaiten, kun löytää aikaa itselle tärkeille asioille. 

Koenko itseni merkitykselliseksi työssäni?
Heräänkö uuteen työviikkoon virkeänä? 
Mitä minulla on työni vastapainona?
Onko jokin tietty mielenkiinnon kohde, josta olen haaveillut jo pitkään?
Mikä minua estää?


Aina löytyy aikaa tärkeimmille asioille. 

Suositellut julkaisut